Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Hank

Op deze site vindt u algemene informatie over uw apotheekhoudende huisartsenpraktijk te Hank. Lees over ons team, hoe u ons kunt bereiken voor afspraken, over de apotheek en de routebeschrijving naar de praktijk. We vragen u rekening te houden met de praktijkregels zodat we u het beste van dienst kunnen zijn. Naast de praktijkinformatie vindt u informatie over lichamelijke gezondheid en een goede levensstijl.

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hank
Buitendijk 33b 4273 GC Hank

Teamwerk

In onze praktijk werken de huisartsen samen met o.a. dokters- en apothekersassistentes, een verpleegkundig specialist en praktijkondersteuners.

Als team streven we naar optimale zorg voor u.

Praktijkassistentes  zijn uw eerste aanspreekpunt in de praktijk. Tussen 08.00 – 10.45 uur, 11.00 – 13.00 en tussen 14.00 en 15.00 uur kunt u bellen voor afspraken, uitslagen en (medische) vragen. Voor een aantal klachten kan de assistente u goed adviseren. Als voor een vraag overleg met de dokter nodig is dan wordt u dezelfde dag teruggebeld. Indien nodig of gewenst maakt de assistente in overleg met u een afspraak op het spreekuur van de huisarts, verpleegkundig specialist, praktijkondersteuner of haar eigen spreekuur.

Praktijkondersteuner-somatiek Sandra Verhoeks houdt op maandag, dinsdag en woensdag haar eigen spreekuur. Ook doet zij geregeld huisbezoeken. Haar taak is het controleren en begeleiden van patiënten met een chronische aandoening zoals hoge bloeddruk, diabetes of astma/COPD. Dit gebeurt in nauw overleg met de huisarts. Ook kan zij u adviseren over een gezonde levensstijl of begeleiden bij het stoppen met roken. Het doel is om uw risico op hart- en vaatziekten zoveel mogelijk te beperken en bij longklachten uw conditie te verbeteren.

Praktijkondersteuner-GGZ Mieke de Kater houdt op donderdag, Annelies Mulder houdt op vrijdagmiddag spreekuur in de praktijk. Mieke en Annelies zijn vanuit Praktijksteun aan onze praktijk verbonden. In overleg met de huisarts kunt u met hen een afspraak maken voor ondersteuning bij psychosociale problemen.

Verpleegkundig specialist Gerleen Leenhouts houdt van maandag tot en met donderdag spreekuur. Een verpleegkundig specialist staat met één been in de verpleegkundige wereld en met één been in de medische wereld. Zij combineert verpleegkundige zorg en medische behandeling met elkaar. We hopen dat zo de zorg voor patiënten vollediger en toegankelijker wordt. Een verpleegkundig specialist volgt na de HBO-verpleegkunde een tweejarige praktijkgerichte masteropleiding. Na de opleiding is een verpleegkundig specialist bevoegd om bepaalde klachten zelfstandig te behandelen.

Het kan dus zo zijn dat de doktersassistente u voorstelt om een afspraak te plannen bij Gerleen Leenhouts, verpleegkundig specialist. Zij houdt spreekuur voor veelvoorkomende klachten, zoals aandoeningen van de luchtwegen, keel, neus en oren, huid, bewegingsapparaat, gynaecologie en urologie. Ook is zij betrokken bij de zorg voor ouderen en oncologiepatiënten.

Ouderenzorg Voor ouderen boven 75 jaar is ook een apart zorgprogramma opgesteld. Vanuit de huisartsenpraktijk en de thuiszorg proberen we samen met de oudere en naaste(n) tijdig op te merken dat iemand extra kwetsbaar is en mogelijk meer zorg nodig heeft. De verpleegkundig specialist/praktijkondersteuner/assistente (Angela) doet daarom bij ouderen geregeld huisbezoeken. Zij maakt daarvoor van te voren een afspraak. Een eventueel zorgplan wordt altijd met u besproken. Indien nodig kan de huisarts overleggen met andere hulpverleners in de eerstelijnszorg.

Huisarts en Zorg Gorinchem Om u beter te kunnen ondersteunen bij uw chronische ziekte werkt uw huisarts samen met een zeventigtal huisartsen in de regio Gorinchem en omstreken. Samen met andere betrokken hulpverleners zijn er afspraken gemaakt over goede zorg. Deze afspraken worden zorgprogramma’s genoemd. De groep van zorgverleners noemen we een zorggroep. Uw huisarts maakt deel uit van de Zorggroep Diabetes, Astma/COPD en CVRM (hart- en vaatziekten).  Vraag uw praktijkondersteuner om meer uitleg over de zorggroepen. Meer informatie kunt u ook vinden op de website van de huisartsengroep: www.huisartsenzorg.nu

Jeugdconsulent Michel Jaikaran is een medewerker van Gemeente Altena, werkzaam binnen OnS Altena. Hij kan advies geven over psychische en sociale problemen bij jongeren en opvoedvragen. Hij houdt spreekuur in Campus in Hank op woensdagmiddag, informeer daar gerust naar bij de huisarts. Hij is ook bereikbaar via OnS Altena.